Even voorstellen…

Manon Maters

Mijn naam is Manon Maters, 50 jaar, getrouwd en heb 2 volwassen kinderen.

Na ruim 27 jaar ervaring te hebben opgedaan als directiesecretaresse en officemanager – waarbij er altijd veel geregeld en georganiseerd moest worden – denk ik deze kwaliteiten beter te kunnen inzetten op maatschappelijk vlak.

Er zijn in Nederland veel mensen die te maken hebben met ziekte, ouderdom, psychiatrische aandoeningen of (licht) verstandelijke beperking.

Ik meen iets voor deze mensen – die de eigen regie (dreigen te) verliezen – te kunnen betekenen omdat ik luister naar de wensen van cliënt op het gebied van verzorging, verpleging, behandeling en/of begeleiding.  Daarbij ben ik goed in het regelen van zaken, waardoor ik meen de juiste zorg voor diegenen te kunnen regelen.

Mijn interesse in mentorschap is gegroeid doordat ik – door familie omstandigheden – in aanraking kwam met de ingewikkelde materie van de zorg en de veranderende wet- en regelgeving.  Veel kwetsbare mensen hebben moeite met deze ingewikkelde materie. Zij worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd, waardoor zij uiteindelijk niet de zorg krijgen die zij wensen en verdienen!  Schrijnend.

Ik vind dat hierin verandering moet komen. Alle mensen hebben namelijk recht op zorg op maat, waarbij mensen zich prettig en op hun gemak voelen.

Doordat ik een opleiding heb gevolgd tot Professioneel Mentorschap en veel werkervaring heb, ben ik van mening dat ik voor de kwetsbaren onder ons de belangen kan behartigen, waarbij ik de levensovertuiging, geloofsovertuiging en culturele achtergrond respecteer.

Het is voor mij belangrijk om persoonlijk contact te hebben met de cliënt, zodat ik hem/haar goed leer kennen en weet wat de wensen zijn met betrekking tot de zorg, zoals de begeleiding, behandeling, verzorgen en verpleging. Voor zover dat mogelijk en reëel  is, zal ik me hiervoor dan ook voor de volle 100% inzetten, zodat de cliënt de zorg krijgt waar hij/zij recht op heeft en waar hij zich prettig bij voelt!

Daarbij houd ik van duidelijk communiceren.. ook wanneer niet alle wensen vervuld kunnen worden, dan zoek ik (samen) met de betrokkene naar een zo goed mogelijke oplossing.

© Copyright - MM-Mentorschap 2018 / ontwikkeling PentaCube